Spis Treści |
---|
Nasze ryby, minogi i raki, Wartości odżywcze mięsa rybiego, Obróbka ryb, W sklepie z rybami, Sposoby przechowywania mięsa ryb, Wędkarska kuchnia polowa, W wędkarskiej kuchni, Przepisy wstępne: - przygotowanie ryby, - wywar jarzynowy - sos vinaigrette, - zalewa do marynat, - zasmażka, - ryba marynowana, - ryba na maśle, - ryba panierowana, - ryba po grecku, - ryba saute, - ryba w galarecie, ryba z wody, Przepisy szczegółowe: Amur biały / Belona / Boleń / Brzana / Certa / Dorsz / Flądra / Głowacica / Jazgarz / Jaź / Jelec / Karaś / Karp / Kiełb / Kleń / Krąp / Leszcz / Lin / Lipień / Makrela / Miętus / Minogi / Okoń / Płoć / Pstrągi / Raki / Sandacz / Sieja / Sum / Sumik amerykański / Szczupak / Kawior Zupy rybne... itd. |