Spis Treści

Nasze ryby, minogi i raki,
Wartości odżywcze mięsa rybiego,
Obróbka ryb,
W sklepie z rybami,
Sposoby przechowywania mięsa ryb,
Wędkarska kuchnia polowa,
W wędkarskiej kuchni,

Przepisy wstępne:
- przygotowanie ryby,
- wywar jarzynowy
- sos vinaigrette,
- zalewa do marynat,
- zasmażka,
- ryba marynowana,
- ryba na maśle,
 - ryba panierowana,
- ryba po grecku,
 - ryba saute,
- ryba w galarecie,
ryba z wody,

Przepisy szczegółowe: Amur biały / Belona / Boleń / Brzana / Certa / Dorsz / Flądra / Głowacica / Jazgarz / Jaź / Jelec / Karaś / Karp / Kiełb / Kleń / Krąp / Leszcz / Lin / Lipień / Makrela / Miętus / Minogi / Okoń / Płoć / Pstrągi / Raki / Sandacz / Sieja / Sum / Sumik amerykański / Szczupak / Kawior

Zupy rybne... itd.